en hel dag...

näää men nästan, alltså jag uppdaterar dåligt på helgerna, men jag tänkte lägga in ett snabbt inlägg om alpina iallafall, eller nja lite längre ned i inlägget. IDAG har jag varit i borås med min kusin sandra, hon har varit saknad. så vi shötade skit några timmar, shoppade och fikade. trevligt så!!

synd hon bor så långt bort, malmö av alla ställen, right? hehe nja det är väll tur man inte träffas allför ofta kasnke för när man träffar varandra så uppskattar man nog personen mer.

Just de ja Alpina,  hennes pappa är ca 50% fullblod, 25%trakenare och resten okänt. Alpinas mamma är okänd, men registrerad palomino vilket betyder att minst 25% Quarter, Pinto, Arab, Mustang eller angloarab finns hos henne, om jag får gissa skulle jag gissa Quarter. och nått mer. För att få bli registrerad palomino MÅSTE dessa finnas, med. och eftersom Randi som alpinas mamma heter är har okända föräldrar har hon nått av detta innehåll. Hon måste ochså vara palominofärgad och mellan 140 och 160cm. Det finns olika åsikter om palomino(dansk palomino) är en ras, I sverige är det INTE en ras, för den är inte godkänd här. Den danska hemsidan för palomino hästen finns dock här. och där kan man läsa om rasen. Dock för mig så är hon registrerad GODKÄND palomino Vilket står i mitt pass, och hon är även märkt med palomino märket

på vänster baklår, kan vara höger med. men det finns där. så för min är hon en ras, men som sagt den finns inte i sverige. I sverige betäcknas palomino mer som en samlig av färger. Gula häster med vit man. palomino eller isabella som vissa vill kalla den(konstigt nog). så i strikt mening är det inte en ras utan en benämning på hästar med en speciell färg och storlek. Hursom så är det Godkänd i danmark vad jag vet.
Hoppas jag gjort er alla klokare,
Det är nästan lite som PINTO hästen, Pinto är en benämning på färgen skäck i engelska språket och kan vara vilken hästras eller korsning som helst, så länge den är skäckfärgad. samma gäller Dansk palomino.

hehe hursom så är det så här, för mig är hon är min bebis ändå, men rasen dansk palomino finns, i sverige och i danmark. ÄVEN i finland har jag hittat, så kasnke sprider den sig...

Kommentarer
Klara säger:

Hm det är lite knepigt med det där, ras eller inte, men jag menar du har ju på papper att hon är dansk palomino ...

2011-03-19 | 18:37:51
Bloggadress: http://candysofmyheart.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback