hel knepiga...


Lokaltävling
Lokaltävling är det lättaste efter klubbtävling och banorna är relativt lätta. Lokaltävling är när man tävlar inom det område ens klubb tillhör. På lokaltävling krävs det att ryttaren har en ryttarlicens, och då lägst lokallincens, som är utfärdad i Sverige för att få tävla.

Det får finnas klasser i högst 1,10 för häst och Lätt B för ponny.


Regionaltävling
Regionaltävlingen är lite svårare, både banor och hinder, och även klasserna blir högre.
För att få delta i en regionaltävling måste ryttaren ha minst junior- eller seniorlicens beroende på ålder. Dessutom måste hästen/ponnyn ha licens. Här får även nordiska och utländska ekipage som bott i Sverige minst ett år deltaga.

Högsta klassen som får finnas är 1,40 för häst och MSV B för ponny.

Här måste du ha kavaj!


Nationell tävling
Nationellt är ännu svårare än regíonalt och här finns de högsta klasserna.
Nationella tävlingar får innehålla klasser upp till 150 hoppning för häst samt Svår hoppning för D-ponny (Msv A för c- ponny, msv b för b-ponny).

Och då är det inte ens nått prat om mått på ponnierna osv, alltså det är hel knäppt att det ska vara så mycket licenser hit och dit:D men det blir väll till att ordna en lokallicens... för annars får jag inte åka till tranemo, svenljunga eller håska och tävla.
och det vill jag jue:d

såå nu hoppas vi på att jag får lite mer svar på alla dessa regler och tävlingar, det ska vara fälttävlan i tranemo den 1/5, skulle varit kul att vara med... men nja det blir nog lite tight. med anmälningar osv, och licens:D

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback