Draken, dess födsel och final ;)

jaha som alla vet så började draken så här ;)


efter tankar och annat börjar huvudet ta form, jag använder mig av vax, för jag tycker det är enklast att tälja i, eftersom huvdet ska vara så detaljerat.


 Inte många förstog nått när jag satt med den men jag är verkligen nöjd med huvudet ;) och det kommer jag navända mig av fler gånger ;)
Men sedan började jag se mig om efter lämpliga kropps former, och fann inga ;( sååå jag använd emig av blommtråd för att göra en stomme, har inga bilder men jag är riktigt glad att jag kom på det för dte fungerade hyper bra. Köpte lera på Brobersg i svenljunga och satte i gång, hade köpt ett paket från slöjddetaljer av ett märkte som hette do and dry. Den elran rekomenderar jag, den Das leran som brobergshar fungerar men den är stelare att forma med, men det går, och das leran gör skulpturen fastare, medans do and dry leran är formbarare men inte så stabil.



 Jag som ni ser följer jag skissen väldigt mycket och det tror jag är A och G i att skulptera. Alltså man märker sedan coh då kan man justera eller ändra. Och man ser ofta saker man inte sett innan, som tillexempel i detta skede kom jag på att draken kommer bli för skör i vanligt gips så jag gav igentligen upp tanken av att göra gipsdrakar, men lugn(nya ideer)

får stötta det lite för draken ville gärna lägga sig ned


Bilden över, följer skissen, men här får jag ett litet moment och ändrar allt, jag tycker armarna är för långa och eftersom jag inte längre ska gjuta dne i form bestämmer jag mig för att ändra ett av benen.

 Så nu kommer bilder på den färdiga draken, ska skrapas lite till och sedan sak hela målas svart.


Kommentarer
Tarja säger:

Gud vad du e händig... är nästan lite avis...

2009-03-07 | 21:40:16
Bloggadress: http://lillamammabitchen.blogg.se/
Nathalie säger:

Wowie!! Du ar sa jakla duktig! Riktigt fin horredu!

Du kanske skulle gora det till en affarside :-)

Ha det fint!

2009-03-08 | 23:02:12
MARIAPIGA säger:

DU ÄR VERKLIGEN DUKTIG,KONSTNÄRLIG! DRAKEN ÄR JU SÅÅ FIIN!KUL ATT DU FÖRSÖKER FÖRVERKLIGA DINA IDEER.KANJU LEDA TILL NÅT ÄNNUMER...

VAR RÄDD OM DIG!

KRAM SVÄRMOR

2009-03-15 | 13:40:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback